Costum la doua randuri de nasturi - uniforma de ceremonie, din stofa de vara, pentru barbati/femei

Înapoi la: Echipamente Politia Romana
PDFImprimare
Costumul se compune din sacou si 1 pantalon (pentru barbati) si sacou si 1 fusta (pentru femei).
Sacoul se confecţioneazã din stofã pentru pentru vară, de culoare neagră.
Sacoul se compune din piepţi, spate, mâneci şi guler, are revere ascuțite, iar închiderea se realizează la două rânduri de nasturi.
Pe umeri sunt confecţionate câte două bride din material fond prin care se montează epoleţii cu grad profesional.
Pe fiecare mânecă, la o distanţă de 6-8 cm. de la terminaţie, furnizorul montează suportul de grad pentru mânecă, realizat prin brodare cu fir metalizat de culoare alb-argintiu.
Pe guler se montează petliţe.
Nasturii sunt confecţionaţi din metal de culoare alb-metalizat şi sunt imprimaţi cu semnul heraldic specific Poliției Române, cu diametrul de 20 mm.
Fusta se realizează din stofã pentru vară, de culoare neagră, este prevăzută cu fermoar, la spate şi cu pense pentru ajustare pe linia taliei.
Pantalonul se realizeaza din stofa pentru vara, de culoare neagra, este drept, fãrã manşetã şi este prevãzut cu 3 buzunare, dintre care: douã pe partea laterală şi unul, cu capac, la spate.
În faţã, pantalonii sunt prevăzuţi cu şliţ care se încheie cu fermoar, de aceeaşi culoare ca şi stofa şi au fald, pe direcția dungii pantalonului, orientat către cusătura laterală.Scurta cu mesada detasabilaScurta cu mesada detasabila